Alpolgármester

Dr. Cs. Varga László
Alpolgármester
 

  

 Ausztriában, Weissensteinben születtem 1945-ben. Feleségem Ó. Szabó Júlia, két felnőtt, családos lányunk van, Edit ügyész, Cecília gyógyszerész. Áron, Gergely, Laura unokáim és két vőm teszi teljessé szűkebb családomat.

 
Tanulmányok

 1968-ban  az  Állatorvos-tudományi Egyetemen végeztem, és kaptam meg állatorvos doktori diplomámat. Későbbiek során ugyanitt szereztem meg a következő két diplomámat, először szarvasmarha-egészségügyi szakállatorvos, majd állat-egészségügyi szervezés és igazgatás szakon is diplomás lettem. Munkám során több tanfolyamot is elvégeztem, ezek közül a legfontosabb a közigazgatási szakvizsga volt.

 
Munkahelyek

Ha a jelenlegi választott tisztséget nem számolom, életem során két munkahelyem volt: a Béke Termelőszövetkezet, illetve Agrárszövetkezet és a Hajdú-Bihar Megyei Állategészségi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás. Gyakornoki év után 1969-ben üzemi állatorvosként kerültem a szövetkezetbe, beosztottként dolgoztam több mint 10 évig, majd ugyanitt üzemi főállatorvos lettem és magánállatorvosként is dolgozhattam a városban. 1990-ben hívtak meg kerületi főállatorvosnak, és neveztek ki a hajdúböszörményi kerület élére. 2000-ben pályázat után neveztek ki megyei főállatorvosnak, és lehettem a megyei Állategészségügyi Állomás igazgató főállatorvosa. Mindkét munkahely lehetőséget biztosított egyrészt vállalati, szövetkezeti igazgatás, másrészt államigazgatási gyakorlat megszerzésére.

 
Közéleti tevékenység

A kezdet, ma úgy is mondhatnánk, a zöldeknél volt, egy környezetvédelmi munkacsoport tagjaként tevékenykedtem. Jó érzéssel gondolok arra, hogy máig ható ügyért munkálkodhattam. 1990-ben kértek fel arra, hogy a FKGP jelöltjeként induljak az önkormányzati választásokon, így lettem egyéni körzetből bejutott képviselő 1998-ig. A második ciklusban bizottsági elnökként volt lehetőségem a város egészségügyéért dolgozni. A köztisztviselői összeférhetetlenség nem engedte folytatni képviselői munkámat. 2006-tól, nem lévén már köztisztviselő, ismét a gazdák érdekeit képviselhettem a Gazda Tagozatban, és egyéni körzetből újra képviselő lettem. A város képviselő-testülete az alakulóülésen alpolgármesternek választott.